CARA SETTING IKLAN BOOST POST ATAU POST ENGAGEMENT DENGAN BETUL

STEP 1

Buka URL fb.com/ads/manager (Pastikan login dulu fb profile anda)

Lepas itu,pilih Create Ad

Lepas itu,pilih Engagement

STEP 2

Pilih Post engagement & Create Ad Account

Campaign Name tu,boleh taruk nama ikut suka.

STEP 3

Follow jer mcm dlm gambar & pilih Continue

STEP 4

Follow mcm dlm gambar dibawah

STEP 5

Set umur yg sesuai & ada kuasa membeli.

Set jantina yg sesuai

Language letak Malay & English ALL

Set interest yg sesuai dengan produk anda.

STEP 6 

Placement pilih Mobile Only (Mcm gambar dibawah)

Pilih Android Device Only.

Kelebihan : Kos iklan fb ads rendah

STEP 7

Follow mcm gambar.Bajet paling kecik RM7.50 sehari.What u get charged : Pilih Post Engagement

STEP 8

Pilih post yang kita nak boost . Tengok pada gambar betul2.

STEP 9

Last sekali,pilih Place Order.
Ok, sekarang anda dah buat iklan di Facebook. Wohoo, Syabas!
 
Tunggu dalam beberapa minit untuk tunggu review daripada pihak Facebook. Mereka akan hantar notification kepada anda nanti.
 
Anda boleh pergi ke bahagian Ads Manager untuk tengok prestasi iklan anda.
 
Apa yang anda perlu tengok kat situ?
 
Anda boleh tengok:
 
  • Berapa kos iklan anda,
  • Impression, klik dan reach
  • Frekuensi iklan anda

Kesemua metrik ini adalah penting untuk tengok prestasi iklan anda, tapi saya tak peduli sangat.
 
Ingat, anda buat iklan adalah untuk dapat sales, bukannya untuk dapat banyak Like dan Share.
 
Saya cuma aim satu metrik saja.Bukan saya cakap 3 metrik diatas tak penting,cuma ada lagi yang lebih penting.
 
Sebab anda dah keluarkan iklan untuk mendapatkan pelanggan, jadi anda kena tahu samada anda boleh dapat ROI atau pulangan balik duit iklan anda atau burn duit macam tu saja.
 
Ramai student saya yang dah follow cara saya dalam LikeMethod.
 
Saya ada share apa metrik yang saya pentingkan dan cara-cara nak letupkan jualan di FB melalui program LikeMethod.
 
Ahli-ahli LikeMethod dah mencecah 11,000 orang & ramai yang telah berjaya tingkatkan sales mereka.
 
Saya amat mencadangkan anda menyertai LikeMethod sebab saya akan bagitahu semua RAHSIA dan Strategi saya untuk menempuh cabaran yang amat sengit pada tahun 2017 ini.

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.