CARA MENULIS AYAT IKLAN MEMUKAU DI FACEBOOK

Cara nya mudah.Ayat yg POWER akan menentukan bagus tak bagus iklan kita.

Pertama sekali kita post,kita fokuskan untuk dapatkan PM.

Kenapa?Kita kumpul lead/no fon dulu,lepas tu kita boleh follow up dlm whatsapp atau Fb messengger.

Ayat fb ads yang baik mesti ada 

- Pertanyaan masalah
- Keinginan pelanggan
- Manfaat ( Beri 3 nilai manfaat )
- Arahan atau Call to Action

Tulis ayat yg simple2 jer,janji ada elemen2 seperti diatas.

Lihat bawah ,sebagai contoh.


Contoh di atas,saya TANYA prospek.

Letak CTA - Saya suruh mereka komen PM

Lepas tu,saya masukkan 3 nilai Manfaat.

Last sekali,CTA - Saya suruh mereka komen PM jika berminat.

Kenapa saya suruh KOMEN?

- Kerana bila mereka komen,Engagement post kita akan naik,& ini akan mengurangkan kos fb ads kita.

- Boleh menjadi Viral,sbb rakan2 yg komen pun akan nampak Iklan kita sekali.Best kan :)


Gambar di atas menunjukkan post iklan yang telah di publish.

Langkah seterusnya,saya akan ajar bagaimana nak mem Boost iklan supaya beribu-ribu prospek akan tengok iklan kita buat tadi.

Saya akan tunjuk cara yang betul buat Fb Ads yang akan menjimatkan kos anda & seterusnya dpt meningkatkan profit anda.

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.